CAPS sun

De antioxidant bonus voor zonaanbidders en rokers. UV-licht, ozon, sigarettenrook, luchtvervuiling en stofwisselingsprocessen leiden tot een verhoogde vorming van vrije radicalen die vroegtijdige veroudering van cellen kan veroorzaken. CAPS sun biedt een antioxidant voor zonaanbidders en rokers. CAPS sun heeft een sterke en gerichte positieve werking maar het biedt uiteraard geen afdoende bescherming tegen andere ongezonde effecten van te langdurig in de zon liggen en roken. Het is geen vrijbrief tot…

 

Tijdens de maaltijden gedurende de dag met een beetje water innemen (niet koolzuurhoudend).

Dosering

Standaarddosering gedurende de eerste 1-3 maanden van gebruik: 3 capsules per dag. Onderhoudsdosering voor langdurig gebruik: 1-2 capsules per dag bij de maaltijd.

Opmerkingen

Geschikt voor diabetici. Niet bedoeld voor kinderen. Voor een optimale verdraagbaarheid vrij van gist-, zuivel- en tarweproducten, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Gelatinevrij, 100% veganistisch. Vrij van genetisch gemodificeerde grondstoffen.

Vrije radicalen zijn de vijanden van onze lichaamscellen. Hun agressief gedrag leidt tot vroegtijdige veroudering van cellen, hetgeen het best te zien is aan een huid die er ouder uitziet dan ze is. CAPS sun bieden het lichaam krachtige antioxidanten die vrije radicalen onschadelijk maken.

Met een unieke formule van 29 geconcentreerde antioxidante stoffen die het lichaam ondersteunen is CAPS sun een perfect middel in de strijd tegen vrije radicalen.

Superoxide dismutase (SOD). Naast antioxidanten zijn lichaamseigen enzymen de belangrijkste middelen om agressieve vrije radicalen te bestrijden. Hierbij wordt een bijzondere waarde toegekend aam superoxide dismutase (SOD). CAPS sun bevat dit gepatenteerde meloenextract met een bijzonder hoog SOD gehalte. Dit extract bevat ook andere antioxidanten zoals het enzym Catalase, sporenelementen, co-enzym Q10 en carotenoïden in een elkaar aanvullend mengsel waardoor het UV-beschermend effect wordt bevestigd in experimenten.

Tocotrienolen zijn nauw verwant aan de als vitamine E bekend staande tocoferolen, maar hebben een veel sterkere antioxidante werking. Uit metingen blijkt dat het vitamine E-gehalte van de huid door blootstelling aan UV drastisch afneemt. Vitamine E wordt verbruikt bij de inzet om bij UV straling vrijgekomen vrije radicalen te bestrijden. Tocotriënolen beschermen de huid als gevolg van hun samenstelling tot 70 keer meer effectief tegen de door de zon veroorzaakte schade dan gewone vitamine E.

Astaxanthine is een rood-oranje carotenoïde dat zeewier zijn karakteristieke kleur geeft. Het wordt beschouwd als de beste antioxidant in zijn soort. Het kan singletzuurstof neutrakiseren en wel 550 maal beter dan bijvoorbeeld vitamine E. In laboratoriumtests is gebleken dat astaxanthine menselijke huidcellen tegen schade door UV beschermt.