CAPS d-tox

Het geconcentreerde, uitgebalanceerde voedingssupplement voor de natuurlijke harmonisatie van de maag en de lever.
Stress, gebrek aan lichaamsbeweging en slechte voeding kunnen het metabolisme (stofwisseling) behoorlijk uit het evenwicht brengen. De lever in het bijzonder moet wonderen verrichten om het lichaam te ontgiften. De zeer krachtige essences van CAPS d-tox ondersteunen de lever bij deze taak.

 

Tijdens de maaltijden gedurende de dag met wat water (zonder koolzuur) nemen.

Dosering

Standaard dosis: gedurende de eerste 1-3 maanden 3 capsules per dag. Onderhoudsdosering voor langdurig gebruik: 1-2 capsules per dag bij de maaltijd.

Opmerkingen

Geschikt voor diabetici. Niet bestemd voor kinderen. Voor een optimale verdraagbaarheid vrij van gist, zuivel- en tarweproducten, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Gelatinevrij, 100% veganistisch. Vrij van genetisch gemodificeerde grondstoffen.

De stofwisseling heeft als neveneffect het produceren van afvalstoffen, de zogenaamde slakken. Deze slakken zijn waardeloos voor ons lichaam en kunnen zelfs schadelijk zijn. Als het lichaam niet meer in staat is deze op een normale manier te verwijderen dan worden ze opgeslagen en worden een belasting voor ons lichaam. Het wordt aanbevolen een keer per week een “ontslakkingsdag” te nemen. Een dag in de week naar de sauna werkt ook. CAPS d-tox ondersteunt de lever en de maag waardoor het lichaam weer vrij en volledig kan ademen.

Met CAPS d-tox heb je de perfecte combinatie van 40 waardevolle ingrediënten in handen.
Het bevat natuurlijke gaven aan de mensheid die in precies deze samenstelling efficiënter werken dan afzonderlijk toegediend.

Arginine en ornithine helpen de lever ammoniak uit overtollig eiwit af te breken.

Tegelijkertijd beschermen de kostbare essences uit de mariadistel, Shizandrabessen en Cysteïne het grote orgaan.

Pistacheboomextract is een niet in water oplosbaar hars en is gebruikt in klinische studies als profylaxe bij maagproblemen veroorzaakt door de Helicobacter bacterie.

Granaatappelextracten treden ook met volle kracht op voor het welzijn van de maag. Papaïne van de papaja plant stimuleert de spijsvertering en is de perfecte aanvulling op deze combinatie.

Lactobacillus acidophilus en bifidus zijn probiotische bacteriën en worden in modern onderzoek vooral gewaardeerd vanwege zijn digestieve eigenschappen.

Inositol is een hoogwaardige suiker (die tot het vitamine B-complex gerekend wordt) die het effect van het zeer essentiele IP-6 vele malen kan verhogen.

Russische wetenschappers ontdekten enige tijd geleden de effectieve celbescherming van duindoornextract.

Hydroxythyrisol is een van de meest krachtige plantaardige antioxidanten. Het wordt gewonnen uit het waterige sap bij de productie van olijfolie.

Wetenswaardig

Helicobacter pylori (‘spiraalvormige bacterie van de maagportier’) is een bacterie die bij de mens in de maag voorkomt. In West-Europese landen bij een steeds kleiner percentage, 10-20%, maar in minder ontwikkelde en derdewereldlanden in veel hogere percentages, 60-90%. Bij veel mensen geeft de bacterie geen aanleiding tot klachten of ziekteverschijnselen; maar bij een klein percentage wel, namelijk vooral maagpijn, maagzweren, ontstekingen van het maagslijmvlies en twaalfvingerige darm. De bacterie wordt ook in verband gebracht met sommige vormen van maagkanker.

Het bestaan van deze bacterie, die gedijt in de extreme omgeving van het maagzuur, is lang onbekend gebleven. Toch is er al voor 1900 over waarnemingen gepubliceerd, die echter weer in het vergeetboek raakten. De bacterie werd in 1982 herontdekt door de Australiërs Barry J. Marshall en J. Robin Warren, die ook aantoonden dat hij de oorzaak was van klachten en dat die klachten overgingen na het bestrijden van de bacterie. Zij ontvingen daarvoor in 2005 de Nobelprijs voor de geneeskunde.

Arginine heeft een krachtig effect op de werking van het immuunsysteem. Argininesuppletie blijkt de immuunfunctie te stimuleren en blijkt het optreden van post-operatieve infecties te verminderen. Om deze redenen kan het een bijzonder nuttig nutriënt zijn tegen immuundeficiënties, zoals aids. De doseringen die voor dergelijke effecten nodig zijn (meer dan 10 gram per dag), zijn echter veel hoger dan normaal via de voeding kan worden binnengekregen (bron: Wikipedia).